EDELHOLZ - parketta, padló egy életre
Főoldal / Közösségi hírek / Megelőzni az áldozattá válást

Megelőzni az áldozattá válást

2021. 11. 04.

Bűnmegelőzési és közbiztonsági nap keretében október 20-án szerdán a Városi Művelődési Központ Zrínyi termében, Dányi József bűnmegelőzési főelőadó közreműködésével két előadást hallgathattak meg az érdeklődők.

A koradélutáni időpontban az idősebb korosztály került megszólításra akik fokozottabban vannak kitéve a bűneseteknek a későbbi időpontra a fiatalabb korosztályt is vártuk. „Az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények és annak megelőzése” című előadásban Dányi József felhívta a figyelmet minden idősebb korosztályt érintő napjainkban jellemző elkövetési módra. Emellett figyelmeztette a megjelenteket, hogy az idős korosztály azért van kitéve jobban a bűneseteknek, mert többen élnek egyedül, hiszékenyek és bizonyos helyzetekben az egészségi állapotuk miatt is kiszolgáltatottabbak. Az előadó kiemelte, hogy az áldozattá válás elkerülhető amennyiben az idősek tudatosabban engednek közel magukhoz idegeneket, igazoló okmányokat kérnek el, emellett ismerjék fel, hogy mikor akarják félrevezetni, becsapni őket. A második előadás „Az áldozattá válás és elkerülés lehetőségei” címmel a fiatalabb korosztályt érintő témákat mutatta be.

A mindkét program során szó esett a besurranó tolvajlásról, vagyonvédelemről, zsebtolvajlásról, ATM trükkökről, házalókról, és a baj esetén azonnal hívható telefonszámokról is.

A bűnmegelőzési és közbiztonsági program a következő hónapban a Lentihez tartozó településrészeken is megrendezésre kerül, és a hallottak betartásával az áldozattá válás elkerülhető.

Megelőzni az áldozattá válást