EDELHOLZ - parketta, padló egy életre
Főoldal / Közösségi hírek / Eredményesen zárult a bringasuli kampány

Eredményesen zárult a bringasuli kampány

2021. 10. 26.

„A helyi identitás és kohézió erősítése Lentiben” című projekt keretében október 15-20-a között 4 napon keresztül valósult meg a „Bringasuli kampány” a lenti oktatási intézményekben.

A program célja az iskolás korosztályhoz tartozó gyerekek közlekedési ismeretanyagának bővítése, a legalapvetőbb tiltó és megengedő táblák bemutatása, kerékpárok alap felszerelésének megismertetése, bemutatása, kerékpáros élmények szerzése.

A programban a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Lenti Arany János Általános Iskola, Gönczi Ferenc Gimnázium valamint a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vett részt.

Az iskolákban minden reggel 7-8 óra között bringareggelivel várták a szervezők azokat a diákokat és pedagógusokat akik kerékpárral érkeztek, őket almával, müzliszelettel és pogácsával jutalmazták.

A délelőtt folyamán korosztályoknak megfelelő előadásokon vehettek részt a diákok, amely fő témája a biztonságos közlekedés volt, emellett érdekes kerékpáros élménybeszámolót is meghallgathattak a diákok.

Délután minden intézményben egy ügyességi tesztpálya került felállításra amelyen a gyerekek kerékpáros rutinjukat is kipróbálhatták. A kampány során az időjárás is kedvezett a szervezőknek, szép napos időben a az intézményekbe járó gyerekek örömmel vettek részt a programokban.

Eredményesen zárult a bringasuli kampány