EDELHOLZ - parketta, padló egy életre
Főoldal / Közösségi hírek / Fejlődésünk motorja - előadás a könyvtárban

Fejlődésünk motorja - előadás a könyvtárban

2022. 03. 23.

„Fejlődésünk motorja - Krízisek és megoldások az ember életében” című előadásában Fábry Zoltán szakpszichológus a krízis fogalmáról pszichológiai, filozófiai, történelmi szempontból szólt, valamint a jelen és a közelmúlt eseményeire kitekintve is elemezte a szót. 

Az előadásra 2022. március 17-én került sor a Városi Könyvtárban, Lentiben.

A krízis az európai gondolkodásmódban negatív tartalommal bír, de tekinthetünk rá lehetőségként is. Lehetőség az önismeretre, személyiségünk fejlődésére. A krízis során választhatok: „Elesek és megadom magam, vagy talpra állok?”  „Ha egyedül nem tudok megbirkózni vele, merek-e segítséget kérni? Családtagtól, baráttól, ismerőstől, szakembertől… bárkitől, akiben megbízom.”

Életünk során folyamatosan rutinoknak vagyunk cselekvői, krízishelyzetnél elvesznek, nem alkalmazhatók ezek a rutinok, az ember ott marad egyedül a helyzettel, az érzéseivel. A magányon keresztül megéljük, hogy mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, az ember társas lény, a kritikus helyzetek megoldása egyedül nem megy. Ezekben az esetekben a modernizáció hozta veszély, hogy nem reflektálunk rá, nem foglalkozunk vele, nem beszélünk róla. Krízishelyzetekben felbecsülhetetlen az idősek tapasztalata, bölcsessége.

Fejlődésünk motorja - előadás a könyvtárban