EDELHOLZ - parketta, padló egy életre
Főoldal / Közösségi hírek / Újragondolt népviselet

Újragondolt népviselet

2022. 07. 18.

Divatbemutató a Kerka táncegyüttes közreműködésével Nován.

Július 9.-én került megrendezésre immáron 33. alkalommal a Göcseji Aratónapok, amelyen a már megszokott magas színvonalú programok keretein belül részt vett többek között a Kerka Táncegyüttes, Ferenczi György, Göcsej Kis Szíve Gyermek Tánccsoport, Nyugati Gyepük Haditorna Egyesület, és még sokan mások.

Én, mint a Kerka Táncegyüttes tagja, örömmel jelentem ki, hogy mindig szívesen jövök novai rendezvényekre, hisz mindig megannyi érdekes és izgalmas program várja az érdeklődőket. Ezeken a rendezvényeken zenéből, táncból és énekből pedig nincs hiány. Ugyanúgy, ahogy étel-ital kínálatból és népművészeti kézműves portékákból sem.

Mindezek mellett nem maradhatott ki Németh Hajnal Aurora FolkGlamour Divatbemutatója sem, melynek témája idén a mesés menyasszonyi ruha volt. Személy szerint nagyon fontosnak tartom a magyar népviseletek megismertetését a fiatalabb generációkkal. Itt pedig nem volt belőlük hiány. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb női és férfi újragondolt viseleteket csodálhattunk meg, illetve vehettünk magunkra például Sárköz, Kalotaszeg, Rimóc térségeiből. Örömmel, és büszkeséggel tölt el, hogy már másodjára ölthettem fel ezeket a remekműveket.

Rákos Róbert

Újragondolt népviselet