EDELHOLZ - parketta, padló egy életre
Főoldal / Közösségi hírek / Szorongásról mindenkinek

Szorongásról mindenkinek

2022. 03. 29.

Szorongás? Félelem? Stressz? Beszéljünk róla! Szabóné Balázs Mónika klinikai szakpszichológus „Szorongásoldás lehetőségei a családban” című előadásán rengeteg hasznos tanáccsal látta el az érdeklődő szülőket, pedagógusokat. 

Előadónk a téma minden aspektusát körüljárta, hallhattunk többek között a félelem, a szorongás típusairól, arról, hogy milyen okok húzódhatnak meg egyes esetek mögött, mindezt saját és tapasztalt példákon keresztül is megmutatta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a stressz mindennapjaink részévé vált, ezért is fontos, hogy őszintén beszéljünk a szorongást, félelmet okozó esetekről, érzelmeinkről.

Szóba került, hogy a gyermeki lélek erősítése során nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy ne a teljesítményt, hanem a kitartást dicsérjük, szem előtt kell tartani a gyermek fokozott érzékenységét is.

Megoldásként egyedi technikákról is hallhattunk - „segíts eltolni a falat”, „csillagtúra” – melyek mind azt szolgálják, hogy csökkentsük, feloldjuk gyermekünkben és magunkban a hétköznapok során felgyülemlett stressz negatív hatásait.

A témához a következő könyveket ajánlotta vendégünk:

Bálint Piroska: A varázskert,

Klaus W. Vopel ötletét adaptálta Gőbel Orsolya: A fantázia tengerén,

Johanna Friedl: Féleleműző játékok.

Szorongásról mindenkinek