EDELHOLZ - parketta, padló egy életre
Főoldal / Közösségi hírek / Közösségfejlesztési kalandozás Baranyában

Közösségfejlesztési kalandozás Baranyában

2021. 07. 05.

A TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00005 azonosítószámú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Lentiben” című projekt keretében 2021. június 28-án Baranya megyei tanulmányút került megszervezésre.

A résztvevők a projekt programjainak megvalósításában aktív szerepet vállaló segítők, közreműködők voltak. Az utazáson több civil egyesület, szakmai közösség tagjai is képviselték szervezetüket, mint például a Civil Nyugdíjas Klub, Kerka Kulturális Egyesület, Pro Arte Kulturális Egyesület, "Napsugár" Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti, Trilla Kamarakórus.

Az út első állomása Szászvár volt, ahol Vidák Krisztina, a település polgármester mutatta be a TOP-5.3.1-16-BA1-2017-00006 projekt helyi tevékenységeit, eddigi tapasztalatait és a további terveket, majd Szamosné Áman Orsolya a projekt szakmai vezetője foglalta össze a térségi szintű program egyes elemeit, kitérve a Hosszúhetényben megvalósuló elemekre.

Az ismertetők után a résztvevők rövid betekintést kaptak a várkastély interaktív kiállításába helyi önkéntesek bevonásával.

A következő állomás Hosszúhetény volt, ahol Garamváriné Csanálosi Andrea az Alkotóházat létrehozó Szövetkezet vezetője mesélt tevékenységükről, és a közösségi akciókhoz való kapcsolódási lehetőségeikről (pl. kézműves tábor szervezése gyerekeknek), majd egy helyi kiállítást nézhettek meg a résztvevők. Papp János, a Nemes János Művelődési Központ vezetőjével mutatta be az Üvegmúzeumot, amely közösségi összefogásból jött létre, és mesélt a helyi értékek gyűjtésének eddigi tapasztalatairól.

A kirándulást abaligeti pihenő zárta.

Közösségfejlesztési kalandozás Baranyában