2020. szeptember 8. és november 3. között Lentikápolnán, Lentiben, Bárszentmihályfán és Máhomfán kötetbemutatóval egybekötött esten mesélt arról, hogy miként indult el ezen a pályán, hogyan ismerte meg tájegységünk gasztronómiai jellegzetességeit és miként készült el a tapasztalatait, élményeit tartalmazó két kötet. Szóba kerültek olyan ételek és alapanyagok, mint a fumu vagy a vágott zsír, amit a helyiek a mai napig előszeretettel készítenek és fogyasztanak. Mindkét könyvre (A dödölle; Zalai, vasi paraszti ételek) jellemző, hogy a sok-sok recept és kép mellett a néprajzi vonatkozású gondolatok is helyet kaptak. Az érdeklődők egy werkfilmen keresztül a könyvek születését is megismerhették. A folytatásban a paraszti világ ételeit, alapanyagait, ezek megtermelését, előállítását, beszerzését, a sütés-főzés-étkezéshez kapcsolódó alkalmakat és ezek átalakulását mutatta be az előadó. A "Spizek királyi mestere" címet 1996-ban elnyerő mesterszakács előadássorozata a TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00005 azonosítószámú "A helyi identitás és kohézió erősítése Lentiben" című projektben valósult meg.